När barnen får baka

När jag var mammaledig levde jag på kladdkaka, båda ledigheterna. Så att baka en kladdkaka sitter i ryggmärgen numera, på gott och ont. Och kaka är en sån lagom grej för de numera stora barnen att klara av och utföra själva. Det blir lika kladdigt i köket som kakan heter och det har jag faktiskt inga problem med, det är ju trots allt bara att städa efteråt tillsammans och hur ska de kunna lära sig om de inte får testa!! Här är jag lite all in faktiskt och säger kör, så länge tid finns. Och det fanns det ju idag när det var klämdag och allt. Doris gick loss i köket med min farmors gamla förkläde och jag kunde stå i bakgrunden med kameran. När kakan var klar garnerade vi med syrenblommor och florsocker och lyckades locka över både grannar och barnens kompisar på kladdkakefest. Delar receptet, som kanske inte är något unikt, men väldigt framtestat för att bli sådär perfekt kladdig.

 

Smält 100 g smör i en kastrull, låt svalna lite, häll i 3 dl socker, 1,5 dl mjöl, 3 msk kakao. Rör ihop och se till att smeten inte är varm alls, tillsätt 2 ägg. Häll rapsolja i en form och i med smeten. Strö över lite flingsalt och grädda i varmluftsugn i mitten (eller strax under) på 175 grader i 25 minuter.

 

Jag har blandat i allt från polkagrisar, marshmallows och chili i smeten, här är det bara fantasin som begränsar. Polkagrisar var tyvärr ingen hit, men får ni till nåt gott så tipsa gärna. Smaklig spis!

Kommentera

Your email address will not be published.

*