24 timmar Dalarö

IMG_7198Jag verkar vara den enda i hela världen som inte längtar efter att bo vid havet. Men supervackra Dalarö är ju faktiskt så mycket mer än karga klippor och kalla vindar, framförallt bor fina familjen Strenghielm-Nord där i sitt vackert renoverade sekelskifteshus. Vi har nu inlett sista veckan på min och barnens semester och sen förra veckan har det börjat plinga i jobbmailen igen. Skönt att få mjukstarta tycker jag, och eftersom Mari med barn hade lediga dagar drog vi dit en sväng för bad, lek, mat, vin och jobbplanering. Jorå, mer jobbprat än jag trodde faktiskt. Vi bodde i det fina gästhuset som också funkar som studio. Hjälp, allt här är så vackert och behagligt i sina naturfärger. Så sparsmakat och fyndigt och otroligt inspirerande. Jag får alltid en sån lust att fixa efter att jag varit hos någon som inspirerat mig. Innan vi åkte tog vi en långpromenad och lunch på lanthandeln, sedan vidare till fired earth på Nybrogatan i Stockholm för att kolla kakel till köket. Väl hemma tog jag en svängom i Doris rum och bytte taklampa och satte upp krokar som säkert aldrig skulle fått fylla sin funktion någonsin om de inte kommit upp idag. Tack Mari för fina dagar och stor inspiration. Längt på höst och jobb- det var jag inte helt övertygad om i juni efter en fullspäckad vårtermin.

Och, hittar vi inte drömhuset vid en äng med vallmoblommor i Närke så kanske vi tänker skärgård och Dalarö. Ha alltid en plan B.

 

Foto: Lina Östling

 

Lämna ett svar