Älskade France

Bilderna är från ett nytt bokprojekt som har påbörjats. Jag plåtar, Mari Strenghielm är projektets stylist och även den som sätter formen medan Eva är uppfinnare av boken och den som skriver. Vi har alla erfarenhet av att göra böcker, men det här är första gången som vi tre gör bok tillsammans. Jag och Eva har tidigare jobbat ihop med bokprojektet Mer om livet och smakerna på Smultrongården som kom ut hösten 2013. Den här gången kommer jag att bolla bild och form med Mari redan från start, och det känns ju som att det inte kan gå att göra på något annat sätt om det ska bli en pang-produkt!

Boken kommer utspela sig på Franska rivieran och handla om människor som haft eller har en dröm om just Franska rivieran och på ett eller annat sätt hamnat där. Idén är mer eller minera självupplevd av Eva då hon för några år sedan gjorde verklighet av en Frankrikedröm i form av en liten studio i bergsbyn Vence.

För nån vecka sen kom vi hem från vår första plåtningsresa på Rivieran. Det var fortfarande sommar vissa dagar där nere, och det var lite dystert och allvarsamt att landa på Arlanda efter fem dagar av sol och palmer. Ja jag vet, stackars oss. Men så där jobbigt kan det ju vara ibland, en får försöka överleva. Jag och Mari kommer att börja plåta maten till boken redan nästa vecka. Maten kommer vara en hyllning till det franska köket och all mat kommer plåtas i studio. Perfekt, eftersom jag och Mari numera delar kontorslokal med en studio tillsammans. Hej igen Stockholm en dag i veckan.

Lämna ett svar