Årets utflykt till Rönne Kapell

Det ska erkännas att det händer nåt i mig när vi åker till Närke. Jag är väldigt förtjust i sädesfälten som känns som att de kan försörja en hel stad, alléerna som tornar upp sig och gör små otydliga vägar tydliga, kalkbrotten med sitt djupa vatten som finns både här och där och som säkert varenda närking badat i iallafall nån gång i livet. Men så föddes vi ju här, jag och min man, och har en hel del familj här. Det är lätt att romantisera, och det är verkligen något jag älskar att göra. Jag tänkte iallafall bjuda på ett utflyktstips från vår alldeles för korta semestertripp i hemtrakterna. Som vanligt besökte vi min kompis och hennes familj i deras sommarstuga, där la jag av mig kameran och tog semester och bara njöt av att både barn och vuxna mådde prima! Så skönt. Men dagen efter tog vi en tur till Frida och Sebastian som driver Rönne Kapell. Frida och jag har ju faktiskt jobbat ihop för både pysseltidnningar och mattidningar, så extra kul att få komma och fika i huset som startade som ett drömprojekt för en herrans massa år sedan. Trots en hel dags (sommars) slit ställde Frida glatt upp på bild och visade ett av sina fina fat hon gjort. Alldeles för fikasugna som vi var hanns det inte med en före-bild på allt tjusigt de bakat, men rätt tydligt att det slank ner alltihop. Och när en har fikat och kanske spelat lite kort är det perfekt att gå ut och kika i det lilla huset utanför där det finns så himla mycket fint. Och så blandat keramiken är, enfärgat enkelt, blommigt, raku, nåt för alla liksom. Oavsett väder är Rönne Kapell ett urmysigt ställe att komma till, nästa gång ska vi försöka testa deras bistro också, för nu vet vi ju att bullarna är fantastiska!

Lämna ett svar