De vackraste husen…

..är ofta de bortglömde. Tiden har både stannat och gjort sitt, en trasig planka kanske skapar ett perfekt krypin för en pyttig okontrakterad hyresgäst. Jag har haft den lyckliga möjligheten att besöka de vackraste husen man bara kan tänka sig de senaste veckorna. Jag förstår knappt att dessa hus finns på riktigt, och dessutom bara står där. Det är ju inte klokt.

I Bryssel tog Alexandra med mig och Mari till ett hundra år gammalt hus som står vid en lika gammal travbana. Ombäddad av vacker natur. För evigheter sedan stod det folk och drack champagne till ljudet av travande hovar på husets terass. Idag är det förbjudet att gå in där, helt befogad tanke för det var kändes rätt konstigt att gå under den där dörren som bara hänger där uppe utan att egentligen sitta fast.

 

IMG_9460 (kopia) IMG_9488 (kopia) IMG_9508 (kopia)IMG_9516 IMG_9537 (kopia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För några dagar sedan var jag och Johanna och rekade inför en inspirationsplåtning för Sköna Hem. Suck. Drömmen om en orörd jugendvilla gick i uppfyllelse. Tadaa, här stod den: Villa Strömsfors. Tackar byggnadsvårdshimlen för att rätt personer med rätt inställning nu tar hand om huset. Vi fick en personlig rundtur med Maria som berättade om huset och vilka som bott där. Vilken spännande historia!! Skulle lätt köpa den boken. Som tur är behöver vi inte vänta utan kan redan nu botanisera runt på deras hemsida, kika in och drabbas av huskärlek!! Och lägg av vad lyxigt att vi får återkomma och hitta på drömska äventyr i detta vackra!! Fortsättning följer. Jag tror Villa Strömsfors kräver ett eget inlägg. Jag menar, kolla bara detaljen på kranen: warmt med w (hur snyggt!!).

 

IMG_0007 IMG_0013 IMG_9941IMG_9999IMG_0011

 

Lämna ett svar