Duka med ogräs

Jag har ett sånt vackert ogräs i min rabatt. Jag vet inte om det utrotar resten av det som växer runt omkring (mest ogräs) och jag vet heller inte vad det heter. Men jag har bestämt att det får stanna.

Det slingar sig något fantastiskt vackert och skickar ut små korkskruvar som greppar tag i det mesta.

Gillar också törnrosa-stilen, när den får ligga som en ranka över min minneslåda med mitt absolut finaste Brysselfynd. Ekoxen med trasigt spröt. Det är en liten ask, själva skalet går att fälla upp och därinne kan man lägga sina ännu mindre minnen. Eller smycken, om de är pyttiga.

Önskar alla en fin midsommar, med mycket ogräs och god mat

 

Foto: Lina Östling

2 thoughts on “Duka med ogräs”

 1. Elsa Larsson
   · 

  Det är vildvin! Tror jag. Inte vildsvin alltså utan vildvin. Klänger på mina föräldrars radhus också och brukade ta sig hela vägen upp till balkongen och nästan in i mitt rum 🙂 Så fint!

  • linaostling
    · 

   Tack Elsa!! Och tur att det inte visade sig vara vildsvin, piju. Vi har vildvin av det röda slaget på tomten, men får inte grepp om detta skulle kunna vara en avstickare i släktet. Har frågat flera trädgårdskunniga, men ingen har knäckt gåtan hittills. Vildvin är absolut en kandidat. Hittar dock inget liknande när jag googlar. Oavsett, snyggt äre, och allra tjusigast när det får leva sitt egna bångstyriga liv. Kan tänka mig att det gör sig bra mot en husvägg. Hej svejs pårej 🙂

Lämna ett svar