Frisering av Dr Westerlund

Min Dr Westerlund är ursprungligen ett skott från Lisa Burenius som tursamt nog har den mest livsglada växt en kan tänka sig. Och tursamt nog för oss andra är Lisa generös med sina skott, jag vet flera bloggare som vårdar sitt Lisa-skott.. Fint att det finns en urmoder som skickar ut sina små bortikring i världen. Det som från början var ett litet skott har växt sig större, men inte så frodig som sin mor och som jag skulle önska. ”Klipp klipp klipp” är Lisas råd och idag beskar jag två tjusiga stjälkar som fick åka ner i samma kruka snabbt igen. Ingen sätta-i-vatten och få rötter, utan bara rätt ner i krukan alltså. Hoppas verkligen att 2016 är året då vår Dr Westerlund kommer göra sin mor stolt!!

När du beskurit din pelargon (var hård, de klarar mycket) tar du bort de undre bladen, det ska bara vara några få blad på din stickling. Först slängde jag de bortryckta bladen, men sen ångrade jag mig och de fick bli en skir bukett på köksbordet.

Hittade den här bilden från Lantlivs web med mitt och Johannas reportage från Lisa, där hennes Westerlund i princip är hela köksfönstret. Kika på det här vetja! Och på bilden bredvid ser ni begåvade Lisa i hennes ateljé.

Foto: Lina Östling

Lämna ett svar