Möllan part I

Vi målar och målar. Och när man målar med linoljefärg känns det som om det inte finns något slut. Sakta men säkert byggs det nya köket upp, det är så sjukt spännande och gick det att köpa sig tid skulle jag definitivt investera i fler timmar på dygnet just nu så att köket blir klart nån gång . Det är slutet på semestern och jag har längtat efter att få skriva av mig till semesterns bilder, vad lite tid jag haft, jag har verkligen inte hunnit!

Det var först när vi packade väskorna och stack till Möllan som jag tog i kameran på mitt eget sätt, sådär som när det känns som att det är en lek. Vet att jag längtar ihjäl mig efter den känslan varje mitt av höst och vårtermin. Att få leka, att följa med, vara i det och bakom samtidigt. Tänka ganska lite på raka linjer och en hel del på resten. Den danska Möllan är våra kompisars sommarhus, en väderkvarn med flera våningar inrett precis som i ett hus med sovrum, kök och vardagsrum. Havet finns runtomkring på båda sidorna och det är svårt att inte fastna i den vackra utsikten. Den danska goda smaken sitter i väggarna och för några år sedan gjorde jag och min bästis som bor i huset ett reportage som publicerats i både svenskt och danskt magasin. Den här gången var vi tre familjer som semestrade och levde kollektivt samtidigt- heeeelt underbart. När vi kom fram efter en lång bilresa ner välkomnades vi med hamburgemiddag utomhus, solnedgången ville tydligen skryta alldeles extra just då och barnen var höga på livet, ni vet när det inte går att sluta dansa och göra kullerbyttor. Och så här ville dagarna fortsätta. Dagen efter packade vi väskorna för en hel dag på stranden som vi fick njuta av alldeles för oss själva. Mer om det i nästa inlägg.

Foto 1-6: Lina Östling
Foto 7: Sara Carlsson

 

Lämna ett svar