Och så mötte vi våren i Stockholm

Visst borde det väl blivit glassförsäljningsrekord igår. Själv var jag i Stockholm efter en hejdundrandes maskeradfest och hade glass i solen som målbild från det att jag vaknade i söndags. Vi hade några timmar i stan innan vi skulle hem och lösa av barnvakten så vi tänkte att vi ju kunde strosa runt och kanske hinna shoppa en tröja eller nåt annat som är svårt att få tid till annars. Helt plötsligt, och ganska oväntat, stod jag på Hötorget mitt i stadens loppismecka. Från att ha varit rätt trött efter lördagens fest in på småtimmarna kändes det som om det inte fanns någon morgondag (igen). Jag plöjde loppisbord efter loppisbord och blev glatt överraskad. Jag kan inte minnas att det var sån stor loppis på Hötorget när jag bodde i stan. De är iallafall där varje helg, perfekt söndagsnöje ju! Mitt bästa fynd var ett herbarium för några hundra. Har alltid suktat efter ett sånt här. Igår kväll tittade jag igenom arken och blev lite smått tårögd vid tanken på hur Ulla Karlsson strosat runt mellan 1931-1938 på ängar och i skogar för att sammanställa herbariumet. Så fruktansvärt mycket jobb. Tack Ulla!! Nu sitter jag och funderar på om jag ska bygga egna ramar till alla arken, återstår att se. Kanske någon är intresserad av ett ark och vill köpa det inramat? Jag har en hel äng nu.

Hade bara mobilkameran med mig igår, oj så skruttiga bilder, men när nån spelar dragspel och allt känns så där sydländskt och varmt och vårigt är det svårt att inte dra fram det man har.

Just nu är vi rätt upptagna med tanken på att återställa vår exteriör till originalutseende, imorgon får vi besök av en byggfirma för att gå igenom ritningarna. Det här vill jag så gärna ska bli en följetong och att få berätta mer om glasverandor och ny panel. På första bilden till vänster syns en liten hint om hur vi vill att det ska se ut. Njuter av gamla ängsblommor och vågar inte riktigt tänka att det faktiskt skulle kunna bli så, en ny fasad.

 

Lämna ett svar