#vegetarianweekday

Dags att vända tankegången #meatfreemonday till #vegetarianweekday där tanken är att äta rött kött endast en dag i veckan, förslagsvis måndagar. Jag börjar med ett recept på en grön ärtsoppa som går på ett huj. Men, jag behöver mer inspiration. Lägg gärna upp ett recept du gillar på sociala medier under taggen #vegetarianweekday. Varför du skulle vilja äta mindre kött är upp till dig, du kanske är trött på djurindustrin eller ser det som något hälsosamt eller ur ett miljöperspektiv. Eller bara för att det är så förbaskat gott.

 

Mat Lotten Sundgren
Stylist Fanny Sundgren
Foto Lina Östling

 

Grön ärtsoppa, 4 personer
tid: 20 min

600 g frysta ärter

1 liten lök

1 grönsaksbuljongtärning

1 liter vatten

2 dl grädde

1 dl vitt vin

1 msk potatismjöl

2 msk smör

2 msk riven parmesanost

1 msk olivolja för servering

Hacka löken och bryn den i smöret. Häll på vinet och koka tills alkoholen evaporerat. Tillsätt kokande vatten och ärtor. När ärtorna blivit mjuka, mixa blandningen slät. Sila av i en kastrull och koka upp igen. Tillsätt buljongtärningen och grädden och rör runt, låt koka ihop på medelhög värme i 5-10 minuter. Blanda potatismjölet i lite vatten i en liten skål. Vispa ner blandningen i soppan och koka upp tills den tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan på tallrikar, strö över ost och lite olivolja.

 

 

Lämna ett svar